Copiii pot sarbatori ziua Romaniei intr-un mod potrivit varstei lor, amuzant si totodata educativ. Invata-i cu drag lucruri despre tara lor si vor sti in viitor sa o aprecieze si sa fie un motor al schimbarii in bine. Ti-am pregatit 10 activitati frumoase de 1 Decembrie pentru inspiratie.

1. Invatati un dans popular, un cantecel sau o poezie tematica. Puteti inclusiv sa va inregistrati, ca sa aveti o amintire de neuitat.

2. Faceti un steag sau o brosa in tricolorul Romaniei. Daca vreti sa purtati brosa, folositi la modelare o pasta polimerica numita FIMO, moale, disponibila intr-o gama larga de culori. Aceasta se coace la cuptor, cam 10 minute.

3. Colorati un costum traditional. Este o ocazie buna pentru ca micutii sa invete elementele ce compun un costum popular romanesc.

Costumul popular

4. Faceti tot felul de decoratiuni din hartie rosie, galbena si albastra: flori din hartie creponata, ghirlande, panglici.

5. Jucati un quizz despre Romania. Concepeti intrebarile in functie de varsta copilasilor si de cunostintele lor, ca sa nu devina plictisitor.

6. Cititi o carte despre Romania. La editura Aquila gasesti o enciclopedie dedicată Romaniei, cu cele mai importante informatii geografice, frumos ilustrate.

7. Gasiti online jocuri interactive, cu judete sau forme de relief. Bineinteles, sunt jocuri pentru copii mai mari. Cei mici pot colora cum le place sau cum stiu harta Romaniei.

Romania

8. Lipiti pe frigider magneti cu obiective turistice din Romania. Povestiti despre ele.

9. Gatiti o delicioasa turta dulce cu forma Romaniei, pe care o puteti colora la final in rosu, galben si albastru.

10. Mergeti in locuri reprezentative pentru Marea Unire: la parada de 1 Decembrie din Bucuresti sau la manifestatiile de la Alba Iulia.

 

 

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2017-11-29 | Autor: Mamici Smart