Doar pentru ca este frig si ninge, asta nu inseamna ca trebuie sa te baricadezi in casa! Iarna poate fi prilejul perfect sa aduni toata gasca de prieteni ca sa va bucurati de aerul proaspat si de miscare. Nu ezita sa incerci urmatoarele cinci jocuri amuzante de iarna, in aer liber:

1. Trasul franghiei sau lupta cu odgonul in zapada. Se lasa cu cazaturi si multa distractie. O franghie este toata recuzita de care ai nevoie, la care se adauga cele doua echipe. Deseneaza o linie de demarcatie in zapada. Echipa care reuseste sa ii traga pe toti membrii echipei adverse dincolo de linie este declarata castigatoare.

2. Trucul cu palaria. Copiii adora sa faca oameni de zapada. De ce sa nu transformi asta in joc? Toti trebuie sa ajute, dar cand e gata nu ii puneti palaria. Cand omul de zapada este complet, are morcov pe post de nas si carbuni in loc de ochi, roaga-i pe toti sa se indeparteze la cativa metri. Apoi pune-i sa aseze palaria pe capul omului de zapada, insa aruncand-o ca la Frisbee. Jucatorul care reuseste sa aseze palaria pe capul omului de zapada din cele mai putine incercari este declarat castigator.

3. Pune nasul omului de zapada. Acelasi om de zapada, un truc nou. Cand opera voastra e gata, incercati sa ii asezati nasul pe rand, legati la ochi. Jucatorul care asaza morcovul cel mai aproape de locul unde trebuie sa stea este declarat castigator.

4. Stafeta cu bulgari de zapada. Iata o activitate care te va face sa arzi multe calorii. Va fi nevoie de doua echipe cu numar egal de jucatori. Construieste cu lopata o pista ovala in zapada. Fiecare echipa trebuie sa isi faca un bulgare de zapada pe care il va folosi ca stafeta. In continuare, fiecare jucator va alerga pe pista si va preda stafeta pana cand echipa ajunge la finalul pistei. Bineinteles, echipa care ajunge prima este castigatoare. Pentru a face cursa mai palpitanta, poti construi tot felul de obstacole, cum ar fi movilite de zapada, in mijlocul pistei.

5. Leapsa cu urme in zapada. Fiecare jucator trebuie sa paseasca doar pe urmele lasate de altii in zapada. Cine calca in afara urmelor este eliminat.

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2016-11-30 | Autor: Mamici Smart