Ce este curajul? Sa iti pui viata in pericol pentru a-i salva pe altii? Sa faci ce este corect chiar daca ii ranesti pe cei dragi? Sa reusesti sa treci peste pierderea unui copil? Sa fii curajos inseamna sa fii indraznet, sa ai tarie de caracter. Tuturor ne-ar placea sa vedem aceste atribute in copiii nostri. Sfaturile de mai jos te-ar putea ajuta sa cresti un copil curajos:

1. Fii un bun exemplu

Principalele exemple de curaj vor veni de la tine. Da-i celui mic sansa sa te vada iesind din zona ta de confort. Daca esti ingrozita de roller coastere, infrunta-ti frica si insoteste-ti copilul in cursa. Poate ti se pare ca nu stii sa dansezi. Ei bine, danseaza cu copilul.

2. Insufla-i curajul de a fi altfel

Copiii accepta aproape pe oricine. Dar, pe masura ce cresc, gastile se vor transforma in grupuri sociale care vor urma aceleasi principii. Cei care sunt diferiti vor fi marginalizati. Un copil curajos, ce va deveni mai tarziu adultul de care avem atata nevoie in societate, va depasi presiunea sociala. El ii va aborda pe cei care stau singuri in pauze, va avea cuvinte de incurajare sau chiar se va imprieteni cu copiii cu handicap.

3. Dezvolta-i increderea de sine

Foarte important in educatia copiilor este ca parintii sa le insufle increderea de sine. Metodele pot diferi, insa rezultatul ramane acelasi. Increderea in ceea ce priveste curajul isi are radacinile in puterea de a face diferenta intre bine si rau. De aici si actele de curaj.

Alegerea inteleapta: fii creativa! Televiziunea este plina de vorbe goale. In loc sa stea in fata televizorului, care il invata lucruri gresite, piticul tau poate trai experiente de viata reale. Vino cu tot felul de scenarii in care sa isi arate curajul si indrazneala.

Categorie: Copil | Data publicarii: 2016-10-18 | Autor: Mamici Smart