Sa ramai insarcinata este un lucru minunat, poti simti asta doar cand traiesti experienta pe pielea ta. Multi bebelusi vin pe lume fara sa fie planificati, iar cand se intampla sa fie planificati sarcina vine cu multa anxietate.

Daca te numeri printre cei care planuiesc sa adauge un nou membru dragalas familiei, vei face probabil o groaza de teste de sarcina. De multe ori. Majoritatea femeilor folosesc teste de urina de la farmacie. Este cea mai rapida metoda de a afla daca esti sau nu insarcinata. Cu toate acestea, unele dau gres. Mai jos ai cativa pasi de urmat ca sa nu obtii rezultate false la testul de sarcina facut acasa.

  • Verifica data expirarii. Cu cat setul este mai nou, cu atat mai sigur este rezultatul. Ai grija sa te uiti la data producerii, expirarii si la starea cutiei atunci cand cumperi testul de sarcina. Foarte important este sa fie sigilat.
  • Fa testul dimineata. Daca faci testul la prima ora, folosind prima urina, ai cele mai mari sanse ca rezultatul sa fie corect. Asta pentru ca urina este foarte concentrata dimineata si are cea mai mare cantitate de hCG (gonadotropina corionica umana – un hormon secretat de embrion dupa implantare).
  • Fa testul ca la carte. Chiar daca pare floare la ureche, urmeaza fiecare pas. Poti urina direct pe test sau poti folosi pipeta din set. Daca alegi prima varianta, urmeaza instructiunile. Numarul de secunde variaza de la test la test, asa ca fii cu ochii pe ceas in asteptarea rezultatului.
  • Asteapta rezultatul. Dupa ce ai terminat de facut testul, asaza-l pe orizontala. Timpul de citire variaza intre 1 si 5 minute, asa ca fii atenta sa nu ratezi momentul. Alegerea inteleapta: nu intra in panica nici daca unele teste arata rezultatul dupa 10 minute.
  • Verifica rezultatul. Cand expira timpul indicat in prospect, verifica rezultatul. Simbolurile difera, insa in general o a doua liniuta pe test arata ca esti insarcinata. Chiar si o a doua linie mai stearsa reprezinta tot un rezultat pozitiv, intrucat arata ca testul a depistat urme de hCG in urina ta.

Categorie: Getting pregnant | Data publicarii: 2016-10-15 | Autor: Mamici Smart