Toamna este, fara indoiala, cel mai relaxant anotimp. Vremea este blanda, frunzele copacilor sunt frumoase, aerul racoros este foarte placut, motive suficiente sa iubesti aceasta perioada a anului. Toamna imbie, de asemenea, la activitati in familie si nu ai absolut niciun motiv sa-l excluzi pe cel mic din toate acestea.

Mai jos iti prezentam cateva jocuri de toamna ideale pentru copilul tau si prietenii lui.

1. Mergi cu toata gasca pe camp, sa vedeti cum cresc dovlecii. Nu uita acasa aparatul de fotografiat. Poti face niste poze senzationale cu aceasta ocazie.

2. Pregateste un ospat de toamna. Ia-i pe cei mici si gatiti o masa delicioasa din fructele si legumele specifice toamnei, in special din cele preferate de pitici. Puteti face sos de mere, paine cu dovleac, legume la gratar si tot felul de supe.

3. Du-i pe cei mici sa vada o livada de meri. Profitati de vremea frumoasa ca sa mergeti sa adunati mere, o activitate obisnuita toamna, pe care toata lumea o va aprecia.

4. Faceti cu totii un colaj de frunze. Lucrul manual poate fi atat de placut. Mergeti la plimbare in parc sau in padure si culegeti frunze de toate formele, marimile si culorile. Copiii vor face cu placere un colaj pentru bunici sau pentru un alt membru drag al familiei.

5. Mergeti la biblioteca. Un drum pana la biblioteca, de unde va puteti procura carti despre toamna, poate fi extrem de placut.

6. Fa o cutie cu jocuri senzoriale despre toamna. Nimic mai simplu: aduna obiecte care au legatura cu toamna, pune-le pe toate intr-o cutie si lasa-i pe cei mici sa exploreze!

7. Fa stampile cu legume. Foloseste sfecla rosie, dovleac, mere si alte legume sau fructe pe care copiii le pot folosi ca sa-si creeze operele de arta.

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2016-11-06 | Autor: Mamici Smart