Un copil de 3 ani este o fiinta magica. In acest moment se petrece transformarea de la omida la fluture. Nu chiar peste noapte, dar copilul tau este suficient de matur incat sa poata astepta pana mergi sa iei ceva si nu te vede timp de cateva secunde. Bineinteles, nu poti avea incredere totala intr-un copil de 3 ani, dar dezvoltarea este vizibila. Si, de ce nu, uneori amuzanta.

In linii mari, un copil de 3 ani este caracterizat prin toate cele de mai jos:

1. Vorbaret. Un bebelus poate sa tina un secret, dar un copil de 3 ani te va da imediat de gol. Daca te prinde ca ascunzi o felie de tort sau ca vorbesti urat, va spune totul oricui se arata cat de cat interesat. Sa fii sigura de asta!

2. Curios. Da, va pune o sumedenie de intrebari. Copilasii de 3 ani au suficient vocabular ca sa intrebe despre orice, oricand: dragoste, fotbal, razboaie, roboti, fluturi, din ce motiv cerul e albastru. Este momentul sa te perfectionezi in arta raspunsului la intrebari sau a evitarii unor raspunsuri.

3. Indraznet. S-ar putea sa te astepte rabdator pana mergi la toaleta, dar mai bine il iei cu tine, pentru ca la fel de bine s-ar putea sa fuga cat ai zice peste. Este suficient de istet si de indraznet incat sa intre in belele. Si, cel mai probabil, se poate catara si pe chestia aia pe care i-ai zis ca nu se poate urca.

4. Capabil. „Vreau sa fac eu” a atins un nou nivel. Profita de asta si pune-l sa aranjeze masa, sa curete si alte nimicuri care sa ii alimenteze dorinta de independenta.

5. Creator. Este uimitor sa vezi cum debordeaza de personalitate incepand cu varsta de 3 ani. Fiecare copil are la aceasta varsta interese si aptitudini diferite. Priveste-l si vezi daca ai de-a face cu un inginer, pictor, actor sau colectionar si foloseste-i pasiunile in avantajul tau.

6. Nebun. Dupa atatia ani este la fel de zapacit? Uneori, cand veti sta impreuna, vei avea impresia ca vorbiti de parca ati fi fumat ceva.

Categorie: Copil | Data publicarii: 2016-10-30 | Autor: Mamici Smart