Cititul este unul dintre cele mai importante lucruri de facut inca din ziua cand plecati din spital cu copilul. La inceput, ai nevoie doar de carti de carton, indeosebi cu imagini pe care sa i le arati celui mic, explicandu-i ce reprezinta. Treptat, insa, copilul va fi din ce in ce mai curios si mai interesat de ceea ce ii spui si ii arati. Pentru ca am intrat oficial in sezonul rece, am decis sa iti oferim o poveste frumoasa de iarna pe care sa i-o citesti cu drag micutului tau: Legenda Iernii.

A fost odata ca niciodata, in vremuri de mult trecute, o preafrumoasa zana pe nume Iarna. Ea locuia in Tinutul Zapezii impreuna cu surorile ei: Primavara, Vara si Toamna. Zana Iarna era cea mai frumoasa dintre ele, avea parul alb ca neaua si stralucitor ca argintul in bataia soarelui si aripile ei erau albe si delicate ca ale unei lebede. Era frumoasa ca un inger. Era imbracata intr-o rochie alba si moale ca matasea. Cele trei surori, Primavara, Vara si Toamna, erau tare mandre de ea si aveau mereu zambetul pe buze. Tinutul lor era acoperit de zapada stralucitoare si aici traiau doar zanele si prietenii lor.

periwinkle-profile

Dar in vecinatatea lor mai era un tinut, Tinutul Intunericului, unde domnea o zana rea. Aici erau doar fulgere si creaturi grotesti. Zana aceasta avea parul negru, aripi de foc si ii placea tare mult sa chinuiasca oamenii. Trimitea mereu asupra lor frig, ploi, necazuri si suferinte.

Cele patru zane, milostive din fire, erau tare triste vazand cum asuprea zana cea rea oamenii nevinovati. Ele s-au sfatuit ce si cum sa faca sa o alunge pe zana cea rea.

unnamed

Iarna, mai isteata din fire, le-a propus sa lumineze Tinutul Intunericului cu raze de lumina pentru a alunga bezna care domnea aici. In momentul in care Tinutul Intunericului s-a luminat, zana cea rea a disparut. Si toate cele cate erau in acel tinut s-au trezit la viata. Dintr-un taram al fricii acest taram a devenit un taram al bucuriei. Taramul a fost numit Pamant.

9-fairies-in-spring-for-kid-360x360

Tot zana Iarna a fost cea care a propus sa uneasca acum cele doua regate. Si pentru ca zana Iarna isi iubea foarte mult surorile a mai propus ca fiecare dintre ele sa domneasca peste noul tinut cate trei luni pe an. Astfel, oamenii se pot bucura de cele patru anotimpuri, fiecare special in felul sau.

Doar la Poli, in semn de multumire pentru intelepciunea Iernii, zanele au hotarat sa domneasca Iarna tot timpul anului. Si tot aici, in tinuturile inghetate, au stabilit sa locuiasca Mos Craciun cu ajutoarele lui: Craciunita – sotia sa, spiridusii si renii zburatori. In fiecare an, in ajunul Craciunului, ei pornesc intr-o calatorie in jurul lumii pentru a aduce cadouri, bucurie si speranta oamenilor.

Mos Craciun

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2017-12-01 | Autor: Mamici Smart