Există o sumedenie de locuri interesante de vizitat în România, dar, de cele mai multe ori, ceea ce te impresionează pe tine, ca adult, s-ar putea să nu valoreze prea mult în ochii unui copil. Plecând de la această premiză, e preferabil să alegi cu grijă, din timp, destinația pentru vacanța de vară.

Trei lucruri de care să ții cont când alegi destinația perfectă

Dacă alegi înțelept, eviți să transformi sejurul într-un adevărat coșmar. Trebuie să alegi un loc care să le cuprindă pe toate – atât distracție, cât și lucruri utile, din care copiii să aibă ce învăța.

Interacțiune. Când sunt la început de drum, copiii au nevoie să se cunoască mai bine, să participe într-un grup la diverse activități. Practic, au nevoie de comunicare, iar această interacțiune se poate realiza, cel mai eficient, prin jocuri și drumeții.

Distracție. Întotdeauna, părintele trebuie să țină cont de vârsta fragedă a copilului său. Joaca aduce cea mai mare bucurie și, în consecință, vacanța de vară trebuie să cuprindă activități stimulative și distractive.

Educativ. Distracția va ocupa cea mai mare parte din timp, dar ea trebuie șă fie însoțită și de momente creative. Astfel, copilul trebuie să învețe lucruri noi și utile, dar și să descopere lumea. Are nevoie să rămână cu amintiri din vacanță, să le țină minte și peste ani.

Câteva locuri de vizitat din România alături de copilul tău

Vrei să afli care sunt unele dintre cele mai interesante locuri de vizitat din România alături de copilul tău? Dacă vrei să descoperi asta alături de micuțul tău, Toni Junior este ghidul perfect pentru o călătorie de vis în actuala vacanță de vară.

Ca distracția să fie completă nu uita să iei cu tine și snackul yo-yo, hrănitor, savuros, ideal pentru momentele în care sunteți departe de casă. Minirulourile de mozzarella yo-yo vă vin în ajutor. Fiecare pungă de yo-yo conține câte șase rulouri din mozzarella ambalate individual pentru a fi ușor de consumat și ușor de luat oriunde.

De asemenea,  pentru momentele de odihnă juniorul tău poate asculta poveștile înregistrate și ilustrate inovator pe site-ul Delaco Junior.

Descoperă poveștile lui Toni Junior

Acest articol nu vrea să creeze nicio ierarhie a locurilor intersante pentru tine și copilul tău, ci doar un posibil reper pentru planul tău de vacanță.

Edenland Park

Dacă vrei ca juniorul tău să fie inundat de adrenalină de dimineață și până la apusul soarelui, Edenland Park reprezintă o destinație ideală. Aflat la doar 20 de minute distanță de București, cel mai mare parc de aventură din țară oferă activități variate – trasee în copaci, echitație, plimbare cu bicicleta, tir cu arcul sau paintball, căsuțe în copaci.

Mai multe detalii aici: https://www.edenland.ro/

Ferma Animalelor

Deși ești la o aruncătură de băț de tumultul Capitalei, Ferma Animalelor te face să te simți ”ca la țară”! Este o zonă cu animale domestice, gândită special pentru copii. Nimeni nu se plictisește la Ferma Animalelor, unde cei mici vor vedea cum se mulge vaca, vor ajuta la țesălatul poneilor și vor hrăni animalele cu fân. De asemenea, copiii vor avea mână liberă să coloreze în voie aleile cu cretă, creându-și propriile opera de artă, și să-și arate energia la tiroliană și trambuline.

Mai multe detalii aici: https://fermaanimalelor.ro/

Opera Comică

Cum să-i aduci pe copii aproape de lumea artistică? Tabăra Urbană de trei nopți organizată de Opera Comică pentru Copii din București pe durata vacanței de vară poate fi soluția cea mai eficientă. Juniorii vor avea parte de activități distractive, culturale, sportive și educative – Aventura Parc, Piscina cu bile, Trambuline, Treasure Hunt, Observatorul de stele, Water zone, Conduita la teatru, plus alte diverse ateliere de creație, toate acțiunile având loc chiar în Grădina Operei Comice.

Mai multe detalii aici: https://www.operacomica.ro/

ClimbHouse

Brașovul înseamnă munte… ascensiune! CimbHouse aduce cățăratul la rangul de distracție la îndemâna oricui. Climb house este un concept nou în țara noastră. Copilul tău nu trebuie să aibă calități atletice pentru cățărat. Ascensiunea se realizează prin joacă și, astfel, copilul poate realiza mai bine ce înseamnă curajul și motivația.

Mai multe detalii aici: https://climbhouse.ro/

Fun Park

La Cluj-Napoca, pe Dealul Feleacului, copilul tău poate beneficia de multă distracție, cu adrenalină la cote maxime! În plină vară, Fun Park Cluj are drept vedetă bobul alpin! Totodată, juniorul tău va avea parte și de alte momente pline de intensitate – tiroliană, paintball, cățărare pe peretele de escaladă, tir cu arcul și rostogolirea cu mingea de zorbing.

Mai multe detalii aici: https://www.funparkcluj.ro/

Salina Turda.

Pe lângă aerul curat din salină, copilul tău poate beneficia și de diverse activități de relaxare: plimbare cu barca pe lacul mina Terezia sau distracție pe terenul de minigolf și la masa de tenis.

Mai multe detalii aici: https://www.salinaturda.eu/

Dinosaur World

În Țara Hațegului, într-o locație amplasată între satele Sânpetru și Sibișel, copilul tău poate păși pe urmele dinozaurilor! La Dinosaur World, va avea o experiență de neuitat, urmând să afle istoria giganților dispăruți în urmă cu milioane de ani care au dominat lumea. Juniorul tău se va putea juca alături de animalele fermei, va putea face plimbări pe măgar, cal sau ponei, cu trenulețul sau șareta. Adrenalina îi va crește atunci cînd va experimenta ridicarea cu balonul cu aer cald până la 50 de metri, dar și la tiroliană, respectiv traseele prin copaci. Și încă un aspect interesant… Cum scapi de caniculă? Te poți răcori și relaxa alături de micuțul tău la umbra copacilor, într-o zonă special amenajată cu leagăne și hamace în pădurea parcului!

Mai multe detalii aici: https://dinosaurworld.ro/

Castelul de lut Valea Zanelor

Sub vârful Negoiu, al doilea cel mai înalt vârf din Carpați, în apropierea comunei Porumbacu de Sus (Județul Sibiu), copilul tău se poate întâlni cu personaje din poveștile nemuritoare. Castelul de lut din Valea Zânelor este un loc feeric, de povești și jocuri. Juniorul tău se poate relaxa și, totodată, poate învăța cum să-și apropie natura. Totul este desprins din poveste, de la valea vizitată de zâne și până la turlele de piatră în care sunt ascunse făpturi fantastice.

Mai multe detalii aici: https://valeazanelor.ro/

Arka Park

La 24 de kilometric de Sibiu, la Păltiniș, traseele și tirolianele pregătite de Arka Park pot face vacanța superbă piticului tău. Într-o zonă de munte superbă, copilul tău nu va avea habar ce înseamnă plictiseala… ca să nu mai spunem că, aici, și adulții se pot juca împreună cu cei mici!

Mai multe detalii aici: https://www.arkapark.ro/

Mocănița

Cu siguranță, copiii sunt atrași de trenuri. Poate au mers cu cel de călători, dar cum ar fi să facă o plimbare cu un tren așa cum este Mocănița de pe Valea Vaserului, un simbol incontestabil al Maramureșului? Aici este ultima cale ferată forestieră cu abur din Europa, care încă mai este utilizată la transportul lemnului. Mocănița funcționează și-n prezent, atât pentru rolul initial, cât și pentru transportul turiștilor. Dacă bați țara-n lung și lat și ajungi până-n Maramureș, nu ai voie să ratezi o plimbare în natură cu un mijloc de locomoție de o sută de ani!

Mai multe detalii aici: https://mocanita-maramures.com/

Sunt doar câteva locuri pentru un periplu de vis alături de copilul tău. Poate fi o vacanță pe cinste. Ce destinație îți face cu ochiul? Merită să incluzi aceste locuri în traseul tău. Vei vedea, în multe vei reveni altădată ca și cum ai face prima vizită!

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Categorie: Copil Sanatate Timp liber | Data publicarii: 2022-06-30 | Autor: Mamici Smart