Daca esti insarcinata pentru prima data, fiecare mica problema te poate alarma. Insa temerile tale nu reprezinta intotdeauna urgente reale.

Alarme false

Starile de ameteala, varsaturile sau schimbarile in dieta sunt normale in primul trimestru de sarcina si nu reprezinta o urgenta. Daca te hidratezi bine, bebelusul tau nu este amenintat in niciun fel. Cu toate acestea, dupa saptamana a 20-a de sarcina, ametelile, starea de slabiciune, varsaturile si dificultatile de respiratie pot indica probleme ale placentei.

Urinarea frecventa care nu este asociata cu durere sau cu senzatia de arsura nu reprezinta o problema. Este normal sa se intample asta. Pe masura ce uterul creste iti apasa vezica.

Durerile de cap sugereaza ca ai nevoie de un aport mai mare de zahar in organism. Nu sunt motive de ingrijorare, chiar daca sunt asociate cu ameteli sau tremur.

O secretie vaginala abundenta nu necesita niciun fel de tratament, cata vreme testele bacteriologice sunt normale.

Daca ai arsuri stomacale nu ai nevoie de ingrijiri medicale de specialitate. Acestea sunt normale in trimestrul al doilea cand stomacul isi schimba pozitia si ai reflux gastroesofagian. Incearca sa mananci mai putin si mai des si sa eviti mancarurile foarte condimentate.

Urgente reale

Durerile din partea inferioara a spatelui si durerile pelviene, insotite de sangerari in trimestrul al doilea sau al treilea, pot indica avortul spontan. Alegerea inteleapta, in acest caz, este sa mergi imediat la doctor.

Contractiile uterine dureroase sunt, de asemenea, semn de avort spontan sau travaliu prematur. In cazul in care cresc in intensitate si nu trec de la antiseptice, contacteaza-ti ginecologul.

Daca bebelusul nu se mai misca, acest lucru poate semnaliza faptul ca sarcina s-a oprit din dezvoltare.

Febra mare poate provoca avortul spontan sau intrarea prematura in travaliu. Aceasta poate fi cauzata de o infectie bacteriana sau virala, iar alegerea inteleapta este sa cauti sursa.

Contractiile dureroase asociate cu un uter rigid si activitate fetala redusa sunt simptomele desprinderii placentei, o urgenta reala.

Orice sangerare vaginala in sarcina este considerata o urgenta. Mergi la doctor imediat ce o observi, pentru ca poate semnaliza o serie de complicatii.

Categorie: Sarcina | Data publicarii: 2016-10-15 | Autor: Mamici Smart