In sfarsit incepe copilaria timpurie si poti avea o conversatie cu piticul tau. Mai jos gasesti cateva modalitati amuzante prin care poti sa dezvolti limbajul copilului tau.

Renunta la limbajul nenatural

Vei renunta singura la vocea pitigaiata atunci cand iti vei da seama cat de multe lucruri intelege copilul tau. Cand ii vei cere sa iti aduca o carte, va merge singur la biblioteca. Limbajul cu priza la bebelusi nu mai este necesar acum, cand micutul este atent la tot ce rostesti si face asocieri logice.

Foloseste cuvinte simple

Cand ii vorbesti, foloseste cuvinte simple, la obiect si propozitii scurte ca sa nu ii induci stari de confuzie. Cu cat mai putine cuvinte, cu atat va intelege mai usor. Pronunta incet si clar, astfel incat sa poata invata cat mai multe cuvinte rostite de tine.

Asculta atent si raspunde-i

La inceput, cuvintele rostite de copilasul tau vor fi greu de inteles. Poate ca nu vei intelege ce spune sau mai degraba bolboroseste. Dar daca asculti atent, vei intelege cu siguranta. Incearca sa nu repeti pronuntia copilului si va invata mai usor sa vorbeasca.

Ai rabdare

Fiecare copil incepe sa vorbeasca in ritmul lui. Asadar, daca al tau pare sa fie in urma, probabil ca nu are nicio problema. Continua sa-i vorbesti si sa-l ajuti sa recupereze. Este bine sa-i transmiti si medicului pediatru ingrijorarile tale, pentru ca acesta sa caute posibile explicatii sau sa te indrume catre un specialist care sa il ajute pe cel mic sa vorbeasca.

Categorie: Bebelus | Data publicarii: 2016-10-30 | Autor: Mamici Smart