Cuvintele de incurajare de la parinti sau bunici pun bazele caracterului unui copil. Daca ii repeti cateva replici pozitive cand e mic, acestea  raman litera de lege pentru tot restul vietii lui.

Insa cuvintele pot fi golite de insemnatate daca nu sunt urmate de actiuni. Spui, apoi faci ce spui! Ca sa-i dai mereu un exemplu celui mic. Dar, chiar neurmate de actiune, cuvintele au o putere enorma. Asa ca poti sa adaugi zilelor tale energie pozitiva. Cum? Prin cuvinte de incurajare pentru piticul tau sau prin fraze care sa exprime bunatate si bunavointa. Iar cel mic va retine si va imita comportamentul tau. Nici nu stii acum care dintre cuvintele tale frumoase vor ramane in mintea lui si vor face minuni dupa ani si ani.

Iata 10 replici pozitive pe care sa le spui copiilor tai:

  1. Tu esti iubit/a. Eu te iubesc!
  2. Tu esti creativ/a.
  3. Tu poti!
  4. Tu meriti!
  5. Tu esti puternic/a!
  6. Chiar daca gresesti, esti in continuare un om la fel de frumos.
  7. Iti multumesc ca ma ajuti.
  8. Te ascult!
  9. Ma faci sa zambesc! Ma faci fericita!
  10. Sunt mandra de tine!

Poti crede ca aceste cuvinte mari, repetate zilnic, isi pierd din putere, devin banale, dar de fapt repetarea lor te ajuta sa fii sigura ca unele dintre ele vor ramane in mintea si sufletul celui mic.

Peste ani, cand copilul tau va fi adult si se va confrunta cu un interviu dificil pentru un job, o conversatie aprinsa cu perechea lui sau va avea o zi care pare cea mai proasta din toata viata lui, s-ar putea sa se opreasca pentru o clipa din agitatia traita si sa-si aminteasca vocea ta care il incuraja. Si vocea ta va deveni vocea lui interioara, care va zice: „Sunt mandra de tine. Sunt sigura ca o sa reusesti. Te iubesc!”

 

Categorie: Copil | Data publicarii: 2016-10-15 | Autor: Mamici Smart