Orice parinte de copil mic stie ca vacanta nu este chiar motiv de relaxare. Insa plecarile in familie nu trebuie sa devina o corvoada. Cateva trucuri te pot scoate din impas, iar cel mic se va distra copios. Asadar, iata cum tii copilul ocupat la plaja.

1. Vanatoare de comori. Arata-i copilului cateva scoici si pitericele. Pune-l apoi sa inchida ochii, cat timp tu le ascunzi in nisip, langa cearsaf sau sezlong. Lasa-i indicii mai mult sau mai putin evidente si chiar piste false. Asta il va tine ocupat si il va ambitiona sa gaseasca toate comorile.

2. Desene pe nisip sau constructie de castele. Cu jucariile din dotare (lopatici, greble, galeti) puteti face desene in nisip sau puteti construi castele la malul marii. Puteti face acelasi lucru si langa locul unde stati la plaja, insa va trebui sa munciti un pic mai mult, sa umeziti nisipul suficient.

3. Piscina gonflabila. Copiii mici o adora. Le place sa stea in ea si sa se joace aproape de parinti, prilej de relaxare pentru toata lumea. Ca sa ii ocupi si mai mult timpul, pune-l pe pitic sa o umple singur cu o galetusa sau cu un pistol cu apa.

4. Bijuteria de pe plaja. Alegeti impreuna scoici deja gaurite, pentru a fi insirate usor. Trebuie doar sa ai la tine o papiota si sa-l lasi pe cel mic sa-si puna imaginatia la treaba: bratari de mana, de picior, coliere, accesorii de par – toate sunt usor de realizat.

5. Jocuri de tot felul: fotbal pe plaja, volei, frisbee. Daca sunteti si cu prietenii la mare, puteti organiza adevarate competitii la care sa tineti scorul. La final, acordati premii racoritoare atat invingatorilor cat si celorlalti care au intrat in joc.

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2017-07-11 | Autor: Mamici Smart