O imagine buna despre propriul corp este provocarea cu care se confrunta multe femei in ziua de astazi. Cuvintele tandre despre corpul tau, cand peste tot in media se intampla exact opusul, reprezinta cea mai buna abordare.

Este o problema ce afecteaza nu doar femeile, ci si copiii, carora le este foarte greu sa aiba o imagine buna despre aspectul lor. De aceea noi, adultii, trebuie sa folosim in prezenta copiilor termeni pozitivi legati de propriul corp.

Gasiti mai jos cateva mesaje pozitive pe care ar fi bine sa le transmiti fiicei tale, de la o varsta frageda.

  • Haina nu il face pe om

Este o inventie faptul ca femeile trebuie sa isi cumpere haine care rezolva „problema” formei corpului lor. Iar atunci cand fiica ta te aude folosind aceste cuvinte, ajunge la concluzia ca oamenii sunt imperfecti. Cand te mai surprinzi rostind aceste cuvinte, schimba „te fac sa arati bine” cu „te fac sa arati superb”. Poti complimenta o tinuta frumoasa fara sa iti denigrezi propriul corp.

  • Valoarea unei persoane nu sta exclusiv in aspectul fizic

Cand fiica ta iti spune cat de „draguta” este o fata, nu uita sa pui accentul si pe celelalte trasaturi. Cu finete, dar constant, reitereaza ca valoarea unei femei are mai multe fatete, iar fizicul este numai una dintre ele.

  • A fi draguta nu este o obligatie

Nu trebuie sa fii draguta. Este important ca fetele sa se simta pretuite fara sa se aboneze la conceptul frumusetii feminine absolute. Alegerea inteleapta: tinutele mai indraznete, glumele bune si inimile mari primesc mereu apreciere. Asigura-te ca fiica ta invata asta.

  • Fa sport din placere, nu pentru frumusete

Daca aduci in discutie sportul, nu te concentra pe aspectul fizic, ci spune-i fiicei tale cat de bine te simti cand mergi cu cainele la alergat sau cand inveti o noua miscare la karate. Nu este despre cum arati, ci despre cum te simti.

  • Vorbeste frumos despre tine si altii

Atunci cand ii oferi fiicei tale instrumentele necesare sa poata trece cu usurinta peste atacul zilnic al mesajelor critice, ii oferi cel mai mai de pret atu. Sa ne invatam fiicele sa isi iubeasca propriul corp, astfel incat sa fie binevoitoare, istete si apreciative in special fata de ele insele.

Fiicele copiaza foarte multe atitudini sociale de la mamele lor. Daca esti critica sau vorbesti urat despre felul in care arata altcineva, asta ii va crea celei mici senzatia ca e bine sa judeci aspectul fizic. Asadar, alege-ti atent cuvintele.

Categorie: Copil | Data publicarii: 2016-10-13 | Autor: Mamici Smart