Se crede ca prin acupunctura poti scapa de multe probleme care apar in timpul sarcinii, de la durerile de cap si spate pana la problemele de circulatie. Alegerea inteleapta este sa apelezi la un specialist cu experienta, competent. Cere, de exemplu, referinte medicale despre acesta.

Acupunctura este o tehnica straveche care provine din China, dar care este folosita acum in lumea intreaga. Datorita faptului ca nu are contraindicatii sau efecte adverse, acupunctura este considerata metoda ideala de a corecta functiile fiziologice ale organismului, chiar si in timpul celor noua luni de sarcina.

Greata si senzatia de voma

Tratarea acestor simptome s-a dovedit a fi foarte eficienta atat in cazul greturilor matinale cat si al senzatiei de ameteala din timpul zilei. Acupunctura te poate ajuta sa-ti echilibrezi centrii de energie responsabili cu sistemul digestiv, reducand astfel senzatia de voma. In timpul sedintelor, specialistul activeaza anumite puncte din corp, stimuland secretia de endorfine. Acest hormon este cunoscut pentru puterea sa analgezica.

Durerile de cap

O problema comuna printre gravide o reprezinta durerile de cap. Uneori, ele trec de la sine, insa in 30% din cazuri nu se intampla asta. In astfel de situatii, acupunctura poate fi o solutie, dat fiind ca reduce intensitatea durerii prin normalizarea oxigenarii si a circulatiei cerebrale. Mai mult, creste productia de serotonina.

Durerile de spate

Cand iei in greutate si centrul de gravitatie se modifica, este normal sa apara durerile de spate. In acest sens, acupunctura poate relaxa nervii spatelui si te ajuta sa stai mai confortabil.

Picioare umflate

Vasele sanguine din partea inferioara a corpului se comprima cand uterul se mareste, astfel ca poti avea probleme cu picioarele umflate sau hemoroizii. In general, acupunctura este benefica pentru circulatie.

Constipatia

Pe timpul sarcinii, sistemul digestiv functioneaza mai lent, ceea ce duce la constipatie. Nu poti trata aceasta problema cu ajutorul laxativelor cand esti gravida, insa acupunctura te poate ajuta, pe langa dieta bogata in fibre.

Pozitia fatului

Nimeni nu stie cu exactitate de ce unii bebelusi nu se intorc inainte de nastere. Acupunctura poate stimula anumiti centri nervosi, semnalandu-i bebelusului sa se pregateasca de nastere. Sedinta in acest scop are loc in cea de-a 35-a saptamana de sarcina. In majoritatea cazurilor, este nevoie de o singura intalnire cu specialistul pentru ca problema sa se rezolve.

Categorie: Sarcina | Data publicarii: 2017-02-08 | Autor: Mamici Smart