Testul de sarcina a iesit pozitiv, iar ginecologul a confirmat sarcina. Si acum ce faci? Cand faci anuntul despre sarcina? Iata cateva motive pentru care femeile asteapta, in general, 12 saptamani pana sa spuna ca sunt insarcinate.

1. Teama de a pierde sarcina

In primul trimestru exista un risc mare de avort spontan. Cel mai dificil este ca, daca apuci sa anunti ca esti insarcinata si se intampla ceva rau, atunci trebuie sa dai si vestea proasta. Multe femei considera ca este mai bine sa tina pentru ele vestea decat sa isi impartaseasca nefericirea altora.

Adevarul: Riscul de avort spontan scade cu fiecare saptamana de sarcina si este mai mic decat iti inchipui. In plus, cine a decis ca femeile trebuie sa sufere in secret? Orice sprijin este binevenit in astfel de momente.

2. Avalansa de sfaturi

Matusa, verisoara, colegii de serviciu, toti vor avea ceva de spus despre sarcina ta. Bineinteles, putina atentie nu strica, dar ce e prea mult strica, cu atat mai mult cu cat oamenii iti dau sfaturi pe care nu le-ai cerut sau iti spun povesti de groaza.

Adevarul: Vei primi sfaturi indiferent de momentul cand faci anuntul despre sarcina. Cea mai buna aparare este sa afisezi cel mai larg zambet al tau si sa ai pregatit mereu un raspuns.

3. Grijile privind locul de munca

Cu toate ca este ilegal sa concediezi o femeie din cauza ca este insarcinata, te-ai putea trezi cu modificarea programului de lucru, cu restrangerea atributiilor etc. Multe femei prefera sa puna totul la punct inainte sa anunte angajatorul.

Adevarul: Intr-o lume ideala, daca anunti sarcina imediat, acest lucru nu iti va afecta in niciun fel cariera, dar nu este un lucru general valabil. Daca muncesti intr-un mediu care iti poate pune sarcina in pericol, atunci trebuie sa faci anuntul imediat, astfel incat angajatorul sa iti ofere conditii adecvate. Daca lucrezi intr-un mediu toxic, legea este de partea gravidelor si a proaspetelor mame.

Pana la urma, este vestea pe care o dai atunci cand tu simti ca este momentul. Daca vrei sa tipi intr-un megafon imediat dupa ce testul a iesit pozitiv, fa asta. Iar daca vrei sa astepti pana in luna a saptea, este la fel de bine. Este sarcina ta, fa asa cum crezi tu de cuviinta.

Categorie: Sarcina | Data publicarii: 2016-10-18 | Autor: Mamici Smart