Statisticile arata ca un parinte schimba aproximativ 3000 de scutece in primul an de viata a copilului. Este o cifra impresionanta si, pe masura ce bebelusul creste, acesta incepe sa nu mai fie cuminte cand il schimbi, sa se agite, sa dea din maini si din picioare, sa se ridice, sa se intoarca pe masuta de schimbat, iar operatiunea este din ce in ce mai dificila.

Un copil agitat care a murdarit foarte tare scutecul o poate transforma pe mamica intr-un luptator de talie olimpica. Daca fiecare tentativa de a schimba scutecul incepe prin a-ti para adversarul, poate ca e momentul sa schimbi tactica.

Canta un cantec care ii place micutului. Acest truc functioneaza la unii bebelusi. Poti canta acelasi cantecel cand il schimbi. S-ar putea sa se linisteasca.

Foloseste pantalonasii in avantajul tau. Nimic nu este mai enervant decat atunci cand copilul incepe sa dea din picioare in timpul schimbatului, mai ales daca scutecul este plin. Poti incerca sa nu-i dai jos de tot pantalonii, ci sa ii blochezi gambele cu ei. Cu o mana il tii de picioare si il ridici, iar cu cealalta rezolvi treaba.

Da-i lucruri la care nu ajunge de obicei. De exemplu, telecomanda le este interzisa multor copii. Poti cumpara una ieftina, pe care sa i-o dai doar la schimbat. Alegerea inteleapta: sa nu aiba baterii si sa nu functioneze. Cu siguranta il va tine pe bebe ocupat cateva minute.

Concentreaza-te pe rapiditate si siguranta. Vine momentul cand trebuie sa renunti la masuta de schimbat. Muta-te pe podea! Canta si vorbeste-i piticului pentru a-i distrage atentia si schimba-i scutecul mai repede ca o oprire la pit stop.

Categorie: Bebelus | Data publicarii: 2016-10-18 | Autor: Mamici Smart