Parintii apeleaza la cele mai nastrusnice trucuri in incercarea de a-i invata pe micuti la olita. Daca simti ca ai incercat totul, dar nimic nu da rezultate, iata cateva idei nonconformiste pe care le-ai putea testa. Cine stie, poate una dintre ele chiar functioneaza!

  • Personalizarea chilotilor de antrenament la olita

In ce consta? Se ia o pereche alba de chiloti de antrenament la olita si se vopseste manual, astfel incat sa fie mai atractiva. Inutil de mentionat ca vei avea mainile colorate zile in sir, dar chilotii de antrenament la olita sunt foarte utili, asa ca s-ar putea sa merite osteneala.

Sfatul pro: Cand copilul nu mai are nevoie de chilotii speciali, ii poti reinventa sub forma „chilotilor de mers cu bicicleta” si astfel copilul poate continua sa ii foloseasca, mai ales ca sunt atat de moi si confortabili.

  • Ziua nud

In ce consta? Numita si „experimentarea mediului”, aceasta metoda nu va fi pe placul tuturor parintilor, dar este geniala in felul ei. Copilul alearga fara chiloti prin curte, in timp ce mama ii ofera gustari si apa la discretie.

Sfatul pro: De la bun inceput, copilul nu se mai bazeaza pe scutec, simtind imediat cand si ce face. Poti lua si olita in gradina, poate il tenteaza pe cel mic. Atentie, insa, ca aceasta este de departe metoda cea mai murdara dintre toate.

  • Papusa care face pipi

In ce consta? Trebuie sa cumperi o papusa care face pipi, astfel incat copilul tau care le stie pe toate sa o invete sa mearga la toaleta. Teoretic, micutul ii poate explica papusii procedura de la A la Z. De asemenea, poti pune niste acadele in olita, ca sa va prefaceti ca papusa a folosit-o cu succes. Mai mult, poti recompensa copilul ca a reusit o asemenea performanta.

Sfatul pro: Papusile acestea sunt ideale pentru baie. Chiar daca urina este de fapt apa, poate ca n-o sa iti placa asa de mult ideea ca un copil de plastic si-a facut nevoile pe canapeaua ta.

Metoda cea mai sigura: ai multa rabdare si lasa-ti copilul sa-si stabileasca singur momentul cand va merge singur la olita, chiar daca asta inseamna inca sase luni de murdarie.

Categorie: Bebelus | Data publicarii: 2016-10-13 | Autor: Mamici Smart