Entuziasmul nostru crește pe măsură ce se apropie Crăciunul. Cei mici sunt nerăbdători să îl primească pe Moșul, iar cei mari retrăiesc copilăria prin prezența juniorilor. Oriunde ne-am afla, merită să ne bucurăm de atmosfera lunii decembrie. Dorim să aducem cât mai mult din magia Crăciunului decorând casa de sărbătoare. Așa că am pregătit câteva idei de decorațiuni pe care le poți face alături de cel mic luna aceasta.

Coronița

Dacă vrei să ai în casă o coroniță personalizată chiar de tine și micuțul tău, cel mai simplu este să cumperi o coroniță simplă, din brad, pe care să o decorezi după bunul plac. Ai nevoie de un pistol de lipit cu silicon sau alt adeziv, plus elemente de decor. Poți folosi: conuri mici de brad, nuci, ghinde colorate, felii de portocale uscate, flori uscate, bețișoare de scorțișoară, globuri mici aurii și câteva fundițe. Din loc în loc, lipește pe rând fiecare decorațiune până când coronița devine bogată și colorată.

Felicitări pentru cei dragi 

Cu siguranță, bunicii, mătușa sau unchiul se vor bucura să primească un cadou făcut chiar de nepoțelul/nepoțica lor. Dacă juniorului tău îi place să picteze, caută pe internet câteva desene cu tematică de Crăciun și oferă-le celui mic ca sursă de inspirație. Sau poți cumpăra o carte de colorat cu Moș Crăciun, propune-i celui mic să o picteze așa cum dorește el, iar la final decupează desenul, lipește-l pe un carton colorat alături de un mesaj, o urare pentru cei dragi.

Decorațiuni din fetru, pentru brad

Decorațiunile din fetru sunt ușor de realizat și sunt destul de frumoase. Cele mai potrivite bucăți de fetru sunt cele a căror grosime variază între 3 și 5 mm. Acestea vor putea fi tăiate sau cusute ușor de juniorul tău, plus că își păstrează calitatea mult timp. Cea mai simplă cale prin care poți confecționa ornamente de Crăciun din fetru este să folosești tipare imprimate pe hârtie. Cu un minimum de efort, vei putea descărca de pe internet, în format pdf, mai multe figurine în formă de brăduți, oameni de zăpadă, reni, pinguini sau alte modele. După ce le printezi, decupează-le și apoi conturează modelul lor direct pe bucata de fetru, apoi taie cu foarfeca marginile acestuia. Pentru a putea atârna decorațiunile pe crenguțele de brad va fi nevoie să coși o agățătoare din panglică.

Gustări pentru Moș Crăciun

După atâta meșterit, sigur ni se face foame. Trebuie să recunoaștem că atmosfera de Crăciun nu este completă fără mirosul de cozonaci, scorțișoară sau bunătățile în formă de ren, căsuță, fulg sau om de zăpadă. Așa că anul acesta poți aduce decorurile de Crăciun și în farfuria ta. De exemplu:

  • Poți folosi câte trei fantome de lapte de la Delaco Junior pentru a face oameni de zăpadă delicioși. Pune-i pe un platou și, alături de ei, adaugă felii de Emmentaler Delaco Junior sau felii de Nasturii Lunii, dar nu oricum, ci tăiate în fel și chip, în formă de steluțe, brăduți sau reni.

  • Pe o farfurie întinsă poți așeza sub formă de pom de Crăciun câteva bucăți de brânză proaspătă, Puterea Leului sau cuburi de cașcaval, roșii cherry, ardei sau măsline. Poți folosi imaginea următoare ca sursă de inspirație.

🎄 Descoperă toate produsele Delaco Junior

Fulgi de nea din hârtie

Sunt printre preferații celor mici, mai ales că există nenumărate modele pe care le pot încerca. Ai nevoie doar de o riglă, un creion, o foarfecă și câteva coli de hârtie albe, albastre sau chiar folie de staniol. Pașii diferă de la un model de fulg la altul. Noi îți lăsăm aici o sursă de inspirație care merită testată: https://www.youtube.com/watch?v=zgaAqGeVTdI

Conuri de brad pictate

Există nenumărate modalități prin care poți transforma un simplu con în decorațiuni creative de Crăciun. Ai nevoie doar de inspirație, câteva conuri de brad sau pin și acuarele, în special cele în ton cu sărbătoarea: alb, verde, roșu, argintiu sau auriu. Dă-i voie micuțului tău să își pună imaginația la treabă și să transforme conurile în brazi de Crăciun în miniatură. Ajută-l să creeze mai multe modele, pe care apoi le poți așeza în pom, alături de celelalte globuri. Le mai poți folosi ca ornament atunci când împachetezi cadourile sau pune-le pe toate într-un coșuleț, în care să așezi dulciuri, turtă dulce, ghinde colorate sau alte ornamente.

Pe lângă toate aceste idei există și altele numai bune de pus în practică. Iată ce lucruri mai poți crea alături de cel mic:

  • Om de zăpadă realizat din capace de sticlă;
  • Fulgi sau oameni de zăpadă realizați prin tehnica quilling;
  • Reni din dopuri de plută;
  • Pinguini sau oameni de zăpadă, din becuri reciclate;
  • Brăduț din dopuri de plută;
  • Ghinde vopsite auriu sau argintiu care pot ține loc de globuri.

Voi ce alte idei de decorațiuni pentru Crăciun puneți în practică anul acesta?

 

Sursa foto si video: Shutterstock, Freepik, Pixabay, Instagram, YouTube

Categorie: Copil Timp liber | Data publicarii: 2021-12-08 | Autor: Mamici Smart