Nu mai este mult și vara începe să bată timid la ușă. Ușor, ușor, temperaturile din termometre încep să crească, semn că este timpul să mutăm activitățile și joaca din apartamente direct afară, în aer liber. Și cum prichindeii abia așteaptă momentele de picnic, articolul de astăzi vine cu șase recomandări pentru părinții care nu vor să lase primăvara și vara să treacă fără cel puțin un picnic reușit.

Fă o listă cu toate lucrurile esențiale

Picnicul se poate tranforma într-o activitate obositoare atunci când iei prea multe lucruri cu tine, dar și într-un calvar atunci când nu ai tot ce îți trebuie Așa că, întâi de toate, fă-ți o listă cu lucrurile cu adevărat necesare: pătura de picnic, coșul cu bunătăți, 2-3 jocuri sau câteva idei de activități, crema pentru protecție solară, creme speciale pentru piele care să țină insectele nedorite (țânșari, căpușe) la distanță. Desigur, nu uita să adaugi pe listă cheful de joacă și plăcerea de a petrece timp în aer liber, alături de cei dragi.

Alege gustările simple

Chiar dacă am putea avea tendința să luăm la picnic toate bunătățile lumii, recomandat este să ne rezumăm la câteva gustări care nu sunt perisabile și nu se strică ușor. La capitolul rețete pentru picnic vei găsi nenumărate idei. De la platouri de brânzeturi, fructe, afumături, tartă quiche, cheesecake fără coacere la borcan, mini quesadillas, până la sandvișuri cu de toate și brioșe delicioase.

Dacă vrei să ai la tine și o gustare simplă, ideală pentru juniorul tău, nu uita să pui în coșul de bunătăți pentru picnic și delicioasele rulouri de mozzarella, yo-yo, de la Delaco Junior.

yo-yo este un un produs special pentru copii, având la bază o rețetă simplă, fără coloranți adăugați, fără arome artificiale și fără conservanți. Produsul vine într-o formă amuzantă, jucăușă. Fiecare pungă de yo-yo conține câte șase rulouri din mozzarella ambalate individual, astfel că sunt ușor de luat oriunde. Rulourile de mozzarella pot fi savurate simplu sau împreună cu alte produse: biscuiți sărați, speciali pentru copii, roșii cherry sau alte legume.

Vezi mai multe detalii în articolul: 5 motive să încerci noul yo-yo, melcii din mozzarella de la Delaco Junior

Jocurile sunt un „must have”

Cum picnicul este și despre joacă, nu doar mâncare, nu uita să pregătești și câteva idei de activități pe care le puteți face împreună cu cel mic. Iată câteva recomandări care te pot inspira:

  1. Jocuri clasice precum De-a v-ați ascunselea, Șotronul, Baba-oarba, Flori, fete, filme sau băieți, Sticluța cu otravă sau 1,2,3 la perete stai;
  2. Board Games, jocuri de societate pentru copii care pot fi jucate de întreaga familie: Nu te supăra frate, Monopoly Junior, Activity, Catan, Dixit, Remmy;
  3. Badminton sau alte activități sportive.

Nu uita de protecție de insecte

Picnicul, fiind o activitate în aer liber, este recomandat să ai la tine și crema cu FPS, o pălărie de plajă sau o șapcă. Este indicat să-ți protejezi pielea împotriva radiațiilor solare, chiar și atunci când te-ai instalat într-un loc la umbră.

De asemenea, soarele nu este singurul „inamic” în zilele de vară. Să nu uităm de țânțari, căpușe sau alte insecte nepoliticoase. Recomandat este să ai la tine creme speciale pentru piele, care să țină „dușmanii” la distanță.

Verifică prognoza meteo

Să nu uităm că, în perioada verii, precipitațiile pot fi imprevizibile, așa că dacă vrei să nu te prindă Mama Natură nepregătit, verifică înainte de picnic prognoza pentru localitatea în care vrei să-ți petreci ziua.

Aasigură-te că temperaturile sunt blânde pe durata picnicului, recomandat fiind să eviți „intervalele de foc”, când disconfortul termic este ridicat.

Invită mai mulți prieteni 

Un picnic reușit depinde foarte mult și de oamenii alături de care te bucuri de momentele petrecute în natură. Dacă vrei să îl ajuți pe cel mic să fie sociabil, să se integreze mai ușor în grupuri de copii, să se joace și cu alți juniori de vârsta lui, picnicul poate fi mediul ideal pentru socializare. Poți organiza evenimentul împreună cu mai mulți părinți dornici de inițiative și idei noi.

Dacă îți surâde ideea de socializare și joacă în aer liber, echipa Delaco Junior te invită pe 28 mai, între orele 10.00 – 21.00, la cel mai mare Picnic urban în familie, în Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură!

Picnicul în familie este un proiect organizat de Parenting ADS. În cadrul evenimentului va fi prezentă și echipa Delaco Junior, punând la cale numeroase jocuri distractive, competiții amuzante și  multe altele surprize speciale pentru juniorul tău. Te așteptăm cu drag la eveniment!

 

Sursa foto: Shutterstock

Categorie: Copil Timp liber | Data publicarii: 2022-05-12 | Autor: Mamici Smart