Pastrarea placentei dupa nastere este la moda acum. Unii sustin ca este bogata in substante hranitoare, ceea ce a facut ca multe proaspete mamici sa vrea sa o ia acasa, pentru consum. Insa inainte sa faci asta, iata cateva lucruri pe care e bine sa le stii:

1. Spitalele pot fi impotriva

Unele spitale ti-ar putea interzice sa iei placenta, din cauza riscului biologic. Placenta este puternic sangvinizata si acest lucru poate reprezenta un risc sanitar pe care spitalele nu sunt dispuse sa si-l asume. Alegerea inteleapta: intereseaza-te dinainte sa te internezi daca poti pastra placenta sau daca trebuie sa cauti alternative.

2. Adu-ti propriul recipient

Sala de nasteri nu este cantina, iar infirmierele nu iti vor pune placenta frumos la pachet. Daca o vrei, va trebui sa te ocupi singura de asta. De altfel, va trebui sa o pui intr-un sac vidat si apoi intr-o geanta inchisa bine ca sa o poti lua acasa.

3. Protectie impotriva depresiei postpartum

Studii recente arata ca placenta te protejeaza impotriva depresiei postpartum. Acest lucru se intampla datorita faptului ca placenta stocheaza toti hormonii care nu mai sunt produsi dupa nastere.

4. Transformarea placentei in pilule

Nu prea-ti vine sa mananci ceva din propriul tau corp, nu-i asa? Tocmai de aceea, multe femei apeleaza la firme specializate, care transforma placenta in pilule pe care le inghit. Pentru asta trebuie sa apelezi la o companie recunoscuta, ca sa fii sigura ca este intr-adevar placenta ta si ca a fost procesata in conditii de maxima siguranta.

5. Alte solutii

Consumul placentei castiga din ce in ce mai multa popularitate, insa exista si alte solutii. O poti transforma in produse de infrumusetare, care promit sa iti hidrateze pielea si sa ii ofere substantele nutritive de care are nevoie. Se spune ca placenta ajuta si la intinerire.

Ursuleti din placenta sau tablouri realizate cu ajutorul acesteia sunt alte solutii trasnite de-a o folosi.

Categorie: Sarcina | Data publicarii: 2017-03-09 | Autor: Mamici Smart