Fiecare bebelus este unic, iar acest lucru este valabil si pentru burticile lor. Laptele praf care ii prieste unuia nu este neaparat cel mai bun si pentru altul. Daca ti se pare ca bebelusul tau nu tolereaza prea bine formula de lapte praf, mergi la pediatru si vezi daca nu cumva trebuie sa o schimbi. In continuare ai cateva indicii care iti arata ca este ceva in neregula:

Bebelusul regurgiteaza foarte mult. Este perfect normal sa dea afara putin lapte, dar o cantitate mai mare arata ca se intampla ceva.

Agitatia mare dupa terminarea biberonului. Unii bebelusi se agita aparent fara niciun motiv dupa ce au terminat de mancat. Pare ca le place formula de lapte praf cat timp mananca, dar imediat ce au golit sticla incep sa se foiasca si sa planga, desi au eructat. Aceste manifestari pot fi cauzate de lactoza din formula obisnuita de lapte.

Gazele dureroase. Toti bebelusii au gaze si se agita din aceasta cauza. Insa unii dintre ei ajung sa aiba colici si vei sti cu siguranta daca si al tau se numara printre ghinionisti. Cea mai sigura rezolvare este dezvoltarea sistemului digestiv si atunci vor disparea toate problemele.

Toate combinate: agitatie, gaze, regurgitatie. Atunci cand bebelusul tau are o stare de disconfort general, plange, se agita, da afara laptele, este posibil ca de vina sa fie laptele praf pe care il folosesti.

Iritatii ale pielii, diaree, eczeme sau modificari ale scaunului. Acestea sunt simptome mai grave, care impun vizita la doctor, intrucat pot trada alergii serioase.

Alegerea inteleapta este sa faci treptat trecerea de la vechea formula la cea noua, pe parcursul a cateva zile.

Sa nu te astepti, insa, la rezultate imediate. Va dura cateva zile de la trecerea exclusiva la noua formula pana cand schimbarile vor fi sesizabile.

Categorie: Bebelus | Data publicarii: 2016-11-06 | Autor: Mamici Smart