In general, parintii isi dau seama cand cel mic vrea la olita (se foieste, isi incruciseaza picioarele). Insa important este sa profiti de aceste semne ca sa inveti copilul sa ceara la olita.

Alegerea inteleapta: sa cauti cel mai potrivit moment. Copilul are de obicei gaze inainte de actiunea propriu-zisa din intestine. Este ideal ca parintele sa ii spuna celui mic ca probabil are nevoie sa foloseasca olita. Acest lucru ii ajuta pe copii sa faca legaturi si sa inteleaga lucruri.

Nu uita ca imitatia este cea mai sincera forma de sensibilizare a copiilor. Daca le spui si le arati chiar tu ca iti vine sa mergi la toaleta ii va ajuta sa priceapa felul in care adultii „decid” ca este momentul sa mearga la baie.

Este important ca micutii sa fie urmariti cat mai des posibil pentru a vedea cand au nevoie de olita, astfel incat sa nu se abtina doar pentru a le face pe plac parintilor sau ingrijitorilor. Altfel spus, lauda-i ca au folosit olita, dar nu neaparat pentru ca nu au mai facut pe ei.

Cel mai important aspect legat de antrenamentul la olita este sa stii sa astepti pana cand copilul este cu adevarat pregatit sa inteleaga ce i se intampla. Altminteri, totul se transforma mai mult intr-o provocare pentru parinti si nu intr-o lectie utila pentru cei mici.

Categorie: Copil | Data publicarii: 2017-03-09 | Autor: Mamici Smart