Care sunt activitatile tale preferate toamna? Ca sa te poti bucura in continuare de aer curat fara sa te infofolesti de iarna, ti-am pregatit o lista de activitati educative interesante, potrivite pentru toamna, pentru ca micutul sa invete prin jocuri, sa se miste si sa se distreze.

  • Cursa cu obstacole

Amenajeaza o cursa cu obstacole cu ce ai la indemana prin curte. Pune-i pe copii sa adune o gramada de frunze in care ei sa sara la finalul cursei. Foloseste crengi ca sa construiesti o pista, asaza scaune, un tobogan, cercuri, obstacole peste care sa sara, mingi pe care sa le trimita la tinta si tot asa. Daca ai un leagan, un carusel sau alte asemenea jucarii, le poti include cu incredere in cursa ta.

Cu siguranta copiii vor veni si ei cu tot felul de idei si sugestii pentru cursa voastra cu obstacole.

  • Amestecatul frunzelor

Vei avea nevoie de un cos sau o prelata, de frunze, cronometru, grebla si lopata. Asaza cosul sau prelata intr-un loc plin de frunze. Daca ai un singur copil, seteaza un timp. Daca ai doi sau mai multi, organizeaza o cursa. Pune-i sa adune cat mai multe frunze folosindu-si doar mainile.

  • Da-le copiilor un aparat foto

Cumpara un aparat de unica folosinta sau unul foarte ieftin si lasa copiii sa faca poze cu tot ce li se pare lor interesant. La final, admirati capodoperele pe calculator si printati fotografiile cele mai interesante, apoi inramati-le. Nu uita sa-ti aduci si tu aparatul foto!

  • Vizitati o ferma

Nu toata lumea are bunici la tara, dar sunt metode simple de a trai aceasta experienta. Exista numeroase ferme aproape de oras, unde copiii pot intra in contact cu animalele domestice, pot calari sau pot participa la tot felul de ateliere.

Nu reusesti sa ajungi la ferma? Nicio problema, adu-o la tine acasa. Umple un sac cu boabe de porumb, pune in jurul lui cateva figurine si lopatele pentru explorare si iata ferma.

  • Cautati insecte sau melci

Dupa ploaie, cand inca este ud afara, copiilor le va placea la nebunie sa mearga sa caute gandaci, rame sau melci. Acum este momentul sa le spui copiilor care dintre aceste vietuitoare sunt periculoase si care nu.

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2016-10-15 | Autor: Mamici Smart