Din momentul in care am constientizat cu totii cat de toxice sunt solutiile de curatare, cele bio au devenit mai usor de procurat. Le poti cumpara  din magazinele de profil sau le poti comanda online. Inlocuirea produselor traditionale cu unele ecologice va ajuta pe tine si familia ta sa traiti mai sanatos.

In general, poti considera ca solutiile de curatare sunt sigure daca nu au niciun avertisment pe eticheta. Daca ai dubii, foloseste manusi si deschide larg geamurile atunci cand faci curat. Uneori, in sarcina, femeile nu suporta mirosul anumitor produse. Poate fi o modalitate prin care corpul iti transmite ca ele nu sunt bune pentru tine si copil, sustin expertii.

Este perfect normal sa vrei sa faci curat in casa inainte sa nasti. Insa alegerea inteleapta este sa coordonezi activitatea si sa lasi pe altcineva sa faca „treaba murdara”. Medicii recomanda sa eviti solventii si vopselele pe timpul sarcinii.

Plumbul este foarte periculos in sarcina

Expunerea la plumb este periculoasa pentru oricine, dar mai ales pentru gravide. Intoxicatia cu plumb poate afecta creierul si sistemul nervos al bebelusului. Ca lucrurile sa fie si mai complicate, plumbul se elimina foarte greu din organism.

Plumbul poate ajunge in corp din multe surse: vopsea, tevi vechi, suduri, aliaje de lipit, aliaje ceramice, otel inoxidabil. Atentie! Inclusiv robinetele noi si jucariile pentru copii pot contine acest metal si te poti intoxica. Alegerea inteleapta este sa testezi apa de la robinet, iar daca rezultatul este pozitiv, las-o sa curga cateva minute dimineata, ca sa se elimine acumularile de plumb de peste noapte.

Categorie: Sanatate | Data publicarii: 2017-01-24 | Autor: Mamici Smart