In general, este posibil ca toate medicamentele sa fie periculoase in sarcina, dat fiind ca trec de la mama la fat prin intermediul placentei. Studiile privind efectele medicamentelor asupra copiilor nenascuti nu au rezultate foarte clare intr-o directie sau alta. Cu toate acestea, exista o lista de medicamente pe care sa le eviti cu strictete in timpul sarcinii.

Pe toata durata sarcinii iti sunt interzise antihistaminicele – folosite in tratarea alergiilor, intrucat pot cauza convulsii.

Specialistii recomanda sa eviti medicamentele pentru reglarea tensiunii. Acestea pot duce la malformatii craniene, la probleme renale la fat si pot provoca nasterea prematura.

Antibioticele pot cauza probleme la dinti, cataracta, surzenie, in timp ce diureticele, luate in special in primul trimestru de sarcina, pot duce la malformatii congenitale.

Ibuprofenul poate afecta dezvoltarea normala a plamanilor, iar tranchilizantele cauzeaza convulsii, hipotermie si hemoragii la fat.

Excesul de vitamina C sau D poate cauza afectiuni intestinale si poate duce la probleme ale pielii. In plus, poate impiedica dezvoltarea normala a inimii la fat.

Estrogenul administrat in sarcina poate avea ca efect cancerul vaginal. Mai mult decat atat, estrogenul poate masculiniza un fat de sex feminin, poate opri dezvoltarea sa si poate duce la malformatii congenitale.

Nu putem sa spunem mai clar decat atat: alegerea inteleapta este sa consulti medicul inainte sa iei orice fel de medicament. Reteta si dozarea corecta sunt vitale in acest moment.

Categorie: Sanatate | Data publicarii: 2016-11-06 | Autor: Mamici Smart