Copiii sunt disperati sa iasa la zapada, dar vremea este prea neprietenoasa? Momeste-i cu cateva lucruri amuzante de facut in casa. Ideile pe care le-am adunat mai jos ii vor face sa se bucure de iarna in caldura si confortul propriului camin.

1. Bulgareala

Zapada ii face pe cei mici sa debordeze de energie, chiar daca le ingheata nasul si picioarele. Asa ca putin exercitiu inainte sa se joace afara nu le strica. Pregateste-le bulgari de hartie, din sosete sau din orice alt material potrivit pentru asa ceva. Fiecare copil primeste o galetusa plina cu bulgari pe care ii poate arunca in voie.

2. Picnic cu ciocolata calda

Dupa marea „bulgareala”, cu totii vor vrea o ciocolata calda. Asaza o patura pe podea si orneaz-o cu bulgari de bumbac. In mijloc, poti construi un foc de tabara fals, pentru impresie. Prepara un ibric de ciocolata calda sau pur si simplu adu lapte cald cu biscuiti si aduna-i pe cei mici in jurul „focului”.

3. Cabana de acasa

Ai nevoie de o cutie mare si de cateva unelte pentru ca piticii sa-si poata construi propria cabana de iarna. Taie ferestrele si usa, iar cei mici se pot ocupa sa o decoreze folosindu-se de lipici, vopsea, markere si, desigur, zapada falsa pentru acoperis.

4. Om de zapada

Crezi ca ai nevoie de nea adevarata ca sa faci un om de zapada? Ei bine, nu. Ia niste fete de perna, umple-le cu materiale care iti sunt la indemana (un cearsaf, vatelina, hartie) si ai tot ce-ti trebuie ca sa ii pui pe cei mici sa construiasca omul de zapada. Ochii, nasul sau nasturii ii poti prinde cu arici.

5. Piñata de iarna

Se foloseste, de obicei, la aniversari, insa poti face si o piñata in forma de om de zapada sau orice altceva te inspira iarna. Umple-o, de exemplu, cu bomboane de pom. Daca nu ai o piñata, foloseste o punga mare de hartie. Atarn-o de tavan si pune-i pe copii sa dea in ea pana se rupe si cad toate bomboanele.

6. Filme de iarna

Cand afara e frig, cel mai placut mod de a petrece ziua este sa te bagi sub o patura calduroasa si sa te uiti toata ziua la filme. Optiuni sunt destule, atat filme noi cat si de colectie.

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2017-01-08 | Autor: Mamici Smart