Mamelor le pasa din ce in ce mai putin de ceea ce cred altii, atunci cand alapteaza in public. Iar acest lucru starneste nenumarate reactii. Femeile care aleg sa alapteze in public nu fac asta pentru a ofensa pe cineva, pentru ca oamenii sa le vada sanii sau pentru a-i pune intr-o situatie jenanta. Nici macar nu se gandesc la asa ceva. Iata ce sa nu ii spui unei femei care alapteaza:

1. „Chiar trebuie sa faci asta aici?”

Raspunsul: „Pai, chiar trebuie. Multumesc pentru grija!”

2. „Poti sa te acoperi, te rog? Copiii mei se uita la tine.”

Raspunsul: „Nu e mai bine daca le spui tu sa se uite in alta parte? Sau chiar mai bine, INVATA-i ca sanii femeilor sunt creati si pentru alaptare, nu doar ca sa fie afisati in reviste de tot felul.”

3. „De ce nu ti-ai hranit copilul acasa?”

Raspunsul: „Poate ca am facut-o si acum ii este din nou foame. Sau poate ca nu i-a fost foame atunci si ii e acum.”

4. „Bebelusul chiar nu mai putea sa astepte?”

Raspunsul: „Stii ceva? Ai dreptate! Confortul tau este mult mai important decat sa-mi hranesc copilul.”

5. „Cum crezi ca se simt ceilalti oameni cand iti afisezi asa sanii?”

Raspunsul: „In primul rand, nimeni nu isi afiseaza sanii. In al doilea rand, nici nu m-am gandit ce ai putea simti tu cand am inceput sa alaptez. M-am gandit doar la faptul ca bebelusului ii e foame. Ce prostie, nu?”

Asadar, daca iti trece prin cap sa mergi la o mama care alapteaza s-o intrebi cum isi permite sa se comporte asa, fa bine si analizeaza alternativele.

Iar daca esti mamica si trebuie sa alaptezi in public, tine minte ca asta nu e o rusine sau o dovada de indecenta, ci o nevoie reala a copilului tau.

Categorie: Pentru tine | Data publicarii: 2017-01-27 | Autor: Mamici Smart