Fiecare femeie isi face griji legate de sexul cu partenerul atunci cand afla ca este insarcinata. Mai pot face sex? Sunt riscuri? Pana cand este posibil sexul in timpul sarcinii? Cat este de sigur? Sunt cateva dintre intrebarile pe care viitoarele mamici le adreseaza ginecologului.

Daca totul merge conform planului, sexul este permis in sarcina. Poti face dragoste cu partenerul chiar si in ultimul trimestru, dar trebuie sa fiti creativi si sa gasiti cele mai bune pozitii.

Unele femei au descoperit ca sexul poate fi si mai placut in timpul sarcinii, cel putin in primele doua trimestre. Vaginul este lubrifiat in mod natural, iar zona genitala este mai sensibila, orgasmul fiind mai intens. Chiar si faptul ca nu te mai temi de o sarcina nedorita face sexul mai placut.

Pe de alta parte, multe cupluri sunt foarte precaute cand vine vorba de sex in timpul sarcinii. Le este teama sa nu cumva sa raneasca bebelusul, iar femeile se simt ciudat cu atatea schimbari prin care trece corpul. Fluctuatiile hormonale joaca si ele un rol important, pe cand greturile si oboseala pot anihila apetitul pentru sex.

In general, femeile insarcinate se simt mai bine cand fac sex in cel de-al doilea trimestru, pentru ca nu mai au problema greturilor matinale. In cel de-al treilea trimestru, nevoia de intimitate se diminueaza, din cauza ca multe mamici se tem ca sexul ar putea provoca nasterea prematura.

Cand este interzis sa faci sex, atunci cand esti insarcinata?

Alegerea inteleapta este sa iti intrebi medicul in legatura cu orice nelamurire pe care ai putea-o avea. Adapteaza-ti viata sexuala la noua situatie si spune-i ginecologului daca simti vreun disconfort, oricat de mic ar putea sa para. Pe masura ce sarcina avanseaza, medicul ti-ar putea interzice sa faci sex pana nasti.

Sexul este interzis in sarcina daca:

– Ai placenta previa (placenta blocheaza partial sau total colul uterin) sau placenta dezlipita (placenta se desprinde de uter inainte de nastere, partial sau complet);
– Prezinti risc de nastere prematura sau avort;
– Ai insuficienta cervicala (colul uterin incepe sa se dilate inainte ca sarcina sa ajunga la termen);
– Suferi de preeclampsie sau ai sarcina multipla.

Categorie: Sarcina | Data publicarii: 2016-12-14 | Autor: Mamici Smart