Rapid sau nu, iată că a venit și vacanța de vară. Spre bucuria celor mici… Gata cu trezitul dimineața, gata cu temele și orele de studiu. Cu siguranță, în primele zile de vacanță, trebuie să-i lăsam pe juniori să se bucure de timpul lor liber. Însă, vacanța este lungă și este necesar ca părinții să umple vara celor mici cu activități interesante: plimbări cu bunicii sau prietenii, tabere, excursii sau ateliere în care copilul să învețe ceva nou și să se și distreze.  În ajutorul copiilor și a părinților, echipa Delaco Junior vine cu o serie de idei și propuneri de ateliere, activități și evenimente pe care le-ați putea încerca în această vară.

Ateliere online pe diferite teme

Dacă cel mic este o fire curioasă și îi place să descopere, să exploreze lucruri din domenii diferite – desen, pictură, dans, teatru, muzică – îi poti oferi ocazii multiple de învățare. De exemplu, pe site-ul www.ateliereonline.ro ai acces la nenumărate ateliere pe care le poți alege în funcție de vârsta celui mic, dar și de domeniul de interes. Ai ateliere începând de la artă până la dezvoltare personală, creație și gestionarea emoțiilor.

Program educațional unic în România pentru micii artiști

În București, există Art Safari Kids – un program educațional unic în România, care își propune să ofere celor mici programe dedicate artei. Ateliere de creație variate, artă adevărată, tururi ghidate pe înțelesul lor – sunt doar câteva dintre surprizele pe care le-a pregătit Art Safari, în perioada 12 mai – 7 august, în Palatul Dacia-România din centrul Capitalei. Aici găsești calendarul complet al activităților de vară din acest program: https://tickets.artsafari.ro/kids.

Tabere de vară

Încă se mai fac înscrieri pentru tabere de vară și încă puteți găsi oferte accesibile. Cu o simplă căutare pe Google poți găsi numeroase variante: tabere la mare sau la munte, tabere de creație, tabără de aventură. Costurile diferă de la o ofertă la alta și pot varia între 1500-2500 de lei.

Cursuri de limbi străine dedicate vacanțelor

Cum spun și cei de la https://www.followme.ro/  vara ne place să vorbim și să ne distrăm! Nu pe tabletă, nu pe Tik Tok, ci față în față. Dacă se poate… și în engleză sau într-o altă limbă străină, din când în când este amuzant. Vara aceasta cei de la FollowMe organizează cursuri de engleză, în București, la un preț accesibil.

Activități sportive

Dacă vrei ca vara aceasta cel mic să nu „chiulească” de la orele de sport, există mai multe idei prin care îl poți ține ocupat. Fie organizați împreună plimbări și activități de vară – escapade pe munte accesibile și pentru copil, badminton în parc de câteva ori pe săptămână, ieșiri cu bicicletele -, fie îl poți înscrie pe cel mic la cursuri de dans, gimnastică, înot, fotbal sau ce alte activități își dorește el. Acest gen de activități sunt ușor de descoperit cu ajutorul Google, pentru întreg teritoriul țării.

Teme și lecții într-un mod mai distractiv

Credeau că au scăpat de teme pe timpul vacanței de vară? Asta chiar nu trebuie să se întâmple! Din fericire, acum există platforme unde cei mici pot învăța într-un mod cât mai plăcut, interactiv și foarte util. Una dintre ele se numește NaradiX: este o platformă gratuită, pe care elevii pot  parcurge cursuri, dau teste, fac teme și participă la webinarii. În plus, pentru munca lor pot fi recompensați cu premii. Răsplata poate fi atat în badge-uri, cât și în puncte cu care deblochezi premii. Află mai multe informații pe: https://naradix.ro.

Cu siguranță, pe lângă aceste idei de activități există și altele. De regulă, pe timpul verii sunt organizate o serie de evenimente și spectacole special dedicate celor mici. De la concerte cu Gașca Zurli, până la spectacole de teatru, filme, expoziții și ateliere organizate în cadrul muzeelor. Atenție, copii! Important este să fiți curioși să vedeți ce evenimente vă rezervă vara aceasta! Distracția are nevoie și de învățare… Iar părinții cunosc cel mai bine acest lucru. Voi ce planuri aveți pentru cei mici în lunile următoare?

 

Sursa foto: Shutterstock

Categorie: Copil Timp liber | Data publicarii: 2022-06-12 | Autor: Mamici Smart