Vremea frumoasa este prilejul ideal sa ii desprinzi pe cei mici de ecranele gadgeturilor si sa se bucure din nou de activitatile in aer liber. Incearca cele cinci jocuri de primavara de mai jos, ca sa profiti din plin de caldura aceasta placuta.

1. Muta afara activitatile din interior

Chiar daca piticul tau prefera activitatile mai linistite, asta nu inseamna ca trebuie sa stea tot in casa. Asaza o patura de picnic intr-un loc la umbra si adu-i afara jocurile care ii fac placere. Bebelusii adora sa se tavaleasca pe o patura cu jucarii la umbra, iar tu le poti citi copiilor mai mari povestea preferata. Sau le poti da tot felul de idei sa-si ocupe timpul: cuburi de construit, piese pentru o ferma de animale, sa intinda o sina de tren.

2. Cursa cu obstacole

Orice colt de gradina sau de parc poate fi transformat intr-o pista de alergare. Nu trebuie sa fie ceva complicat. Ii poti ghida pe cei mici chiar tu sau le poti face un traseu, orice iti e mai la indemana. Copiilor mai mari le va placea sa ii cronometrezi si se vor ambitiona sa scoata un timp cat mai bun. Muta mereu pista ca sa nu va plictisiti si lasa-i si pe cei mici sa vina cu idei despre cum puteti face cursa mai interesanta.

3. Scoate acuarelele in gradina

Toata lumea stie ca pictatul este mai amuzant afara, nu in casa. In special mamicile. 🙂 Lipeste coli uriase pe un gard si lasa-i pe cei mici sa se creada Picasso. Bereta este optionala.

4. Vanatoarea de comori

Niciun copil nu se satura vreodata sa caute comori, iar primavara iti ofera nenumarate posibilitati. Pune-l pe pitic sa caute flori de o anumita culoare, sa adune petale deja cazute si asa mai departe.

5. Lectia de fotografie

Micutii pot invata foarte devreme sa faca poze. Si aceasta activitate se poate transforma intr-o cautare de comori. Copilul va gasi flori, muguri si alte minuni ale primaverii pe care sa le fotografieze. Isi va ocupa timpul intr-un mod placut si se va alege cu amintiri frumoase pentru tot restul vietii.

Joaca in gradina sau in parc este nemaipomenita pentru copiii de toate varstele, insa micutii trebuie sa exploreze si alte locuri complet necunoscute. Incearca sa ii faci cat mai des posibil sa experimenteze tot felul de aventuri: o plimbare in padure, o minivacanta la plaja, o plimbare prin zone mai putin cunoscute ale orasului. Acest lucru ii stimuleaza pe pitici, ii inspira si iti da chiar si tie un alt tonus.

Categorie: Timp liber | Data publicarii: 2017-02-28 | Autor: Mamici Smart