„Care sunt sansele sa raman insarcinata luna asta?” O intrebare aflata pe buzele tuturor femeilor care incearca sa aiba un copil. La majoritatea cuplurilor, sansele de a avea un copil variaza intre 15% si 25% in fiecare luna. Sunt, insa, factori care iti influenteaza sansele sa ramai insarcinata:

Varsta. Dupa varsta de 30 de ani, sansele de a concepe scad, acestea fiind extrem de mici dupa ce treci de 40 de ani.

Menstruatia neregulata. Un ciclu menstrual neregulat face greu de calculat ovulatia si perioada fertila. Ciclul poate dura 21 pana la 35 de zile sau chiar mai mult. Atunci cand durata lui variaza de la o luna la alta, se considera ca este neregulat. Multe femei au ciclu neregulat, dar asta nu inseamna ca au vreo problema.

Frecventa sexului cu partenerul. Cum e si de asteptat, cu cat faci sex mai rar, cu atat mai mici sunt sansele sa ramai insarcinata.

Multe cupluri care incearca sa aiba un copil isi planifica partidele de sex cu precizie de ceas elvetian, in functie de momentul ovulatiei. Si are sens, pentru ca studii recente arata ca perioada de timp in care spermatozoizii pot fecunda ovulul este foarte scurta. Mai precis, 3 pana la 5 zile inainte de ovulatie si ziua ovulatiei in sine.

Cele mai mari sanse sunt la 1 – 2 zile inaintea ovulatiei. Medicii recomanda sexul la fiecare doua zile cu o saptamana inainte de ovulatie sau incepand cu finalul menstruatiei. Fa sex de cel putin doua, trei ori pe saptamana.

Studiile arata ca daca sperma partenerului tau este in regula si faci sex in fiecare zi a lunii, apoi dupa menstruatie, sansele de a ramane insarcinata cresc simtitor.

Perdioada de timp in care incerci sa ramai insarcinata. Daca a trecut mai mult de un an si tot nu ai reusit sa ramai insarcinata, sansele sa se intample asta sunt foarte mici. Alegerea inteleapta intr-un astfel de caz este sa mergi la medic si sa iti faci o serie de teste de fertilitate, iar partenerul tau la fel.

Diferite boli sau afectiuni pot sta in calea planului tau de a ramane insarcinata.

Categorie: Getting pregnant | Data publicarii: 2016-11-01 | Autor: Mamici Smart