Consumul saptamanal de peste in timpul sarcinii aduce beneficii majore pentru creierul copilasului si poate scadea riscul de autism, arata studii recente. Alte beneficii ale consumului de somon sunt descrise in continuare.

1. Ajuta la cresterea fatului. Somonul este o sursa optima de proteine fara grasimi, aminoacizi esentiali care ajuta la formarea celulelor – de la piele pana la muschi, oase sau par.

2. Este bun pentru creierul bebelusului. Somonul contine Omega 3 DHA, un acid despre care s-a demonstrat ca ajuta la dezvoltarea creierului. E cu atat mai important in cel de-al treilea trimestru de sarcina, cand dezvoltarea cerebrala este furioasa si iute.

3. Ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Un aport adecvat de acizi Omega 3, in special DHA, scade riscul depresiei in timpul sarcinii, precum si pe cel al depresiei postnatale.

4. Ajuta inima. O dieta bogata in peste scade riscul de boli cardiace, reducand nivelul trigliceridelor si impiedicand ingustarea vaselor de sange. De asemenea, daca ai hipertensiune, somonul ajuta la scaderea presiunii sangelui.

5. Poate reduce riscul de nastere prematura. Medicii au observat ca nasterile inainte de termen sunt mai rare acolo unde se mananca mult peste – iar o serie de studii demonstreaza ca exista intr-adevar o legatura intre aportul de Omega 3 si riscul scazut de nastere prematura.

Categorie: Sarcina | Data publicarii: 2017-01-12 | Autor: Mamici Smart