Discutiile despre importanta alaptarii nu contenesc, iar nenumarate studii demonstreaza ca laptele matern este nu doar extrem de hranitor, ci poate influenta pozitiv sistemul imunitar, coeficientul de inteligenta si obiceiurile alimentare sanatoase de mai tarziu ale copilului. Iti aratam cateva lucruri extraordinare despre laptele matern, care ti-ar putea schimba perceptia asupra alaptarii.

1. Glandele mamare se dezvolta in cel de-al doilea trimestru de sarcina

Sanii tai sunt pregatiti sa produca lapte incepand cu al doilea trimestru, atunci cand se dezvolta glande ca niste saculeti datorita secretiei crescute de estrogen, lactogen si a altor hormoni. Cand bebelusul se naste si incepe sa suga, se activeaza prolactina care atrage productia unul alt hormon responsabil cu lactatia, oxitocina.

2. Laptele matern nu poate fi reprodus

Laptele mamei se schimba mereu si nu poate fi reprodus printr-o formula. Nu toate mamele au acelasi lapte si chiar laptele de la aceeasi mama este diferit pe parcursul unei zile.

3. Laptele matern contine doua tipuri majore de proteine

Proteinele din laptele matern sunt zerul si cazeina. In lapte se gaseste mai mult zer, cu proprietati fantastice de lupta impotriva infectiilor. Atunci cand apelezi la formula, asigura-te ca aceasta are mai mult zer decat cazeina, altfel copilul este mai predispus la infectii si ar putea avea probleme la digerarea laptelui.

4. Laptele tau contine doar vitaminele pe care le consumi tu

Laptele matern nu-i mai bun decat formula doar pentru ca e natural, asa cum cred multe mamici. Laptele matern nu contine decat vitaminele pe care le ai deja in corp. De aceea este foarte important ca femeile insarcinate si cele care alapteaza sa ia suplimente si sa consume alimente bogate in vitaminele A, D, E, K, C, riboflavina (vitamina B2), niacina (vitamina B3) si acid pantotenic (vitamina B5).

Categorie: Pentru tine | Data publicarii: 2017-01-12 | Autor: Mamici Smart